Vergoeding mogelijk

Binamed Zilverkleding: antibacteriële kleding

Binamed zilverkleding is een krabpak met zilverdraad. Daardoor heeft de zilverkleding een antibacteriële werking, schadelijke bacteriën worden geëlimineerd. Door het dragen van Zilverkleding wordt de huid rustiger en herstelt sneller. En: Je slaapt beter!

Wordt Binamed Zilverkleding vergoed?

De beste medische kleding voor eczeem

Nu is er kleding die gemaakt is om júist te dragen bij eczeem en andere chronische huidaandoeningen.

Binamed Zilverkleding:

 • Vermindert klachten tijdens eczeemaanvallen (minder jeuk en uitslag)
 • Verlengt de termijn waarin eczeem wegblijft
 • Beschermt je huid tegen prikkels die ontstaan door krabben, bacteriën en ruwe of broeierige kleding

Kortom: door het dragen van Binamed wordt je huid rustiger en herstelt sneller. En: je slaapt beter! Je kunt het onzichtbaar onder je normale kleding dragen, dag en nacht!

Binamed Mondkapje met Zilver

Er is ook een huidvriendelijk Binamed Mondkapje, gemaakt van hetzelfde materiaal als de zilverkleding. Speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoening.

Close-ups.Liggend.540x360pix
 • Vermindert klachten zoals jeuk en uitslag

 • Verlengt de termijn waarin eczeem wegblijft

 • Beschermt je huid tegen prikkels

Ontwikkeld door gerenommeerd onderzoeksinstituut

Onderzoekers van het erkende Duitse Hohenstein instituut hebben onderzocht waar medische kleding voor eczeem aan moet voldoen.

Hieruit kwamen de volgende essentiële eigenschappen:

 1. Schadelijke bacteriën wegnemen
 2. Beschermend en huidvriendelijk
 3. Goed contact met de huid

Binamed Zilverkleding is op basis van dit onderzoek ontwikkeld. Daardoor is het de beste medische kleding voor mensen met eczeemhuid.

Hoe werkt Binamed Zilverkleding?

Binamed bevat 3 verschillende vezels met ieder een eigen specifieke taak in het bestrijden van eczeem. Via een speciale breitechniek (gepatenteerd) worden deze vezels verweven tot de beste medische zilver- kleding voor de eczeemhuid.

De 3 vezels van Binamed Zilverkleding

Zilver: elimineert schadelijke bacteriën

90% van de mensen met eczeem is besmet met schadelijke bacteriën. Binamed® zilverkleding bevat zilverdraad die 100% in contact is met je eczeemhuid, en zo de bacteriën bestrijdt.

Micro-Modal: beschermt en is huidvriendelijk

De hoogwaardige Micro-Modalvezel beschermt je huid en is zo zacht dat het je kwetsbare eczeemhuid niet irriteert. De Micro-Modalvezel zorgt voor een snelle afvoer van transpiratie en lichaamswarmte.

Lycra: zorgt voor een perfecte pasvorm

Lycra geeft blijvende elasticiteit en zorgt ervoor dat de Micro-Modalvezel en de zilverdraad perfect op je eczeem- huid aansluiten. Hierdoor is de werking continue.

De vezels van Binamed
 • Ademende stof
 • Voor alle leeftijden
 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Hypoallergeen
 • Antibacterieel

Draagcomfort

Binamed is niet alleen effectief, maar ook draagbaar! De zilverkleding heeft bepaalde kenmerken die zowel het comfort als de effectiviteit verhogen:

Opstaande kol
Voor extra bescherming van de hals hebben alle shirts met lange en korte mouwen standaard een opstaande kol.

 

Duimlus
De duimlus bij het shirt met lange mouwen geeft extra bescherming bij de pols en voorkomt dat mouwen omhoog gaan kruipen.

opstaande kol en duimlus

Geen labels
Binmed zilverkleding heeft geen irriterende labels. Dat voorkomt extra jeuk.

 

Naadloos
Om irritatie te voorkomen, zijn de handschoenen, sokken, elleboog- en knie- stukken volledig naadloos. Bij de overige producten zitten er zachte en platte naden aan de kleding.

Naadloos en geen labels

Vragen over onze Zilverkleding

Elk Binamed product heeft zijn eigen meetpunten. In onderstaande PDF staat een overzicht van de maten van de Binamed Zilverkleding. En een uitleg hoe je de juiste maat bepaalt per product:

Receptformulier Zilverkleding
Inclusief maattabel & meetinstructie

Ja, bij normaal gebruik gaat de kleding zeer lang mee. Zelfs na 50 wasbeurten is de Binamed Zilverkleding nog steeds effectief en antibacteriëel.

Binamed kleding kan je op 60°C wassen in de wasmachine. Gebruik een milde shampoo of een neutraal wasmiddel voor fijne was (zonder wasverzachter, chloor, bleekmiddel of desinfectiemiddelen). De uitgebreide gebruiksaanwijzing en wasvoorschriften zijn bijgesloten bij je bestelling.

De kleding voelt koel aan en is ademend. Dankzij hoogwaardige vezels en de breiwijze voert Binamed overtollige lichaamswarmte af en blijft je huid droog en geventileerd.

Nee, de verbandkleding valt niet op. Afhankelijk van de ernst van de klachten kun je Binamed overdag (onder de normale kleding) en/of ’s nachts (als pyjama) dragen.

Wanneer de verpakking geopend is kan Binamed kleding niet meer geruild worden.

Een verkeerde maat invullen op het receptformulier; het kan iedereen overkomen. Bij BAP Medical is dit geen enkel probleem. Als de controlezegel van de verpakking niet verbroken is kunnen patiënten in overleg producten gewoon ruilen, wel zo makkelijk.

Zilverkleding wordt niet vergoed bij eczeem

Binamed Zilverkleding wordt niet vergoed bij eczeem, Binamed Krabpakken wel. Bij andere huidaandoeningen zijn er wel mogelijkheden om Binamed Zilver vergoed te krijgen.

Meer informatie over Binamed

Bronnen

We vinden het belangrijk dat de claims die we doen goed onderbouwd zijn. De informatie is gebaseerd op diverse bronnen:

Williams JR, Burr ML, Williams HC. Factors influencing atopic dermatitis-a questionnaire survey of schoolchildren’s perceptions. Br J Dermatol 2004;150:1154-61.

Bekleidungsphysiologische Aspekte zur Entwicklung von Funktionstextilien, Schulungsunterlagen, Technische Akademie Hohenstein e.V., 2000; Prof. Dr. K.H. Umbach

Clinical Investigation of the Effect and Acceptance of Silver Textiles as Part of a Combination Therapy for Inpatients with Atopic Dermatitis and Other Skin Diseases. Akt Dermatol 2008; 34: 257–261. K. P.Walker, U. Amon.

Zie de certificaten.