Eczeem veroorzaakt ontzettend vervelende klachten. Jeukende en branderige plekken zijn de ergste klachten. Andere klachten liegen er ook niet om:

 • slapeloze nachten
 • concentratieverlies
 • rode uitslag
 • droge, schilferige huid
 • ontsierende plekken

Als je eczeem hebt en bovenstaande klachten je maar al te bekend voorkomen: Binamed® medische zilverkleding helpt. De werking is bewezen.

Eczeemprikkels voorkomen

Diverse prikkels irriteren kwetsbare huid, waardoor jeuk en eczeem verergeren. De drang om te krabben is onweerstaanbaar. Je krabt bewust óf onbewust, waardoor schadelijke bacteriën gemakkelijk je huid binnendringen. Gevolg: geïnfecteerde huid en ontstoken eczeem.

Tegen sommige prikkels kun je niets doen, zoals hetveranderende weer. Tegen andere prikkels kun je wél wat doen. Bijvoorbeeld door geen kleding van ruwe vezels (zoals wol) te dragen. Of geen kleding die warmte en transpiratie slecht afvoert (synthetisch/nylon).

 

Binamed zilverkleding

Nu is er kleding die gemaakt is om júist te dragen bij eczeem en andere chronische huidaandoeningen: Binamed®.

De zilverkleding:

• Vermindert klachten tijdens eczeemaanvallen (minder jeuk en uitslag)
• Verlengt de termijn waarin eczeem wegblijft
• Beschermt je huid tegen prikkels die ontstaan door krabben, bacteriën en ruwe of broeierige kleding

Kortom: door het dragen van Binamed® wordt je huid rustiger en herstelt sneller. En: je slaapt beter! Je kunt Binamed® onzichtbaar onder je normale kleding dragen, dag en nacht!

Ontwikkeld door gerenommeerd onderzoeksinstituut

Onderzoekers van het erkende Duitse Hohenstein instituut hebben onderzocht waar medische kleding voor eczeem aan moet voldoen. Hieruit kwamen de volgende essentiële
eigenschappen:

 1. Schadelijke bacteriën wegnemen
 2. Beschermend en huidvriendelijk
 3. Goed contact met de huid

Binamed® medische zilverkleding is op basis van dit onderzoek ontwikkeld. Het resultaat: de beste medische kleding voor mensen met eczeem.

De 3 vezels van Binamed

Binamed® bevat 3 verschillende vezels met ieder een eigen specifike taak in het bestrijden van eczeem. Via een speciale breitechniek (gepatenteerd) worden deze vezels verweven tot de beste medische zilverkleding voor de eczeemhuid.

Zilverdraad elimineert schadelijke bacteriën

Zilverdraad elimineert schadelijke bacteriën

 90% van de mensen met eczeem is besmet met schadelijke bacteriën. Binamed® zilverkleding bevat zilverdraad die 100% in contact is met je eczeemhuid, en zo de bacteriën bestrijdt.

Micro-Modal beschermt en is huidvriendelijk

De hoogwaardige Micro-Modalvezel beschermt je huid en is zo zacht dat het je kwetsbare eczeemhuid niet irriteert. De Micro-Modalvezel zorgt voor een snelle afvoer van transpiratie en lichaamswarmte.

Lycra zorgt voor een perfecte pasvorm

Lycra geeft blijvende elasticiteit en zorgt ervoor dat de Micro-Modalvezel en de zilverdraad perfect op de eczeemhuid aansluiten. Hierdoor is de werking continue.

Draagcomfort

Binamed® is niet alleen effectief, maar ook draagbaar! De zilverkleding heeft bepaalde kenmerken die zowel het comfort als de effectiviteit verhogen:

 

Naadloos

Ter voorkoming van irritatie zijn de handschoenen, sokken, elleboog- en kniestukken volledig naadloos. Bij de overige producten zitten de zachte en platte naden aan de buitenkant van de kleding.

Geen labels

Binamed® zilverkleding hebben geen irriterende labels. Hierdoor wordt extra jeuk voorkomen.

Duimlus

Bij het shirt met lange mouwen geeft de duimlus extra bescherming bij de pols en voorkomt het dat mouwen omhoog gaan kruipen.

Opstaande kol

Voor extra bescherming van de hals hebben alle shirts met lange en korte mouwen standaard een opstaande kol.

Bewezen effectief

De werking van Binamed® medische zilverkleding is erkend met drie kwaliteitscertificaten (bewezen antibacterieel, hoog draagcomfort en huidvriendelijk) door het Hohenstein instituut. Binamed® is het enige merk van medische eczeemkleding met deze drie certificaten. Ook is de werking van Binamed® medische zilverkleding klinisch bewezen in onafhankelijk onderzoek door de grootste Dermatologische huidkliniek in Duitsland.

Öko-Tex-engl

Vergoeding

Binamed zilververbanden worden vergoed bij psoriasis, epidermolysis bullosa, sclerodermie schimmelinfecties, reynaud en andere chronische huidaandoeningen. Eczeem wordt niet vergoed.

Mocht je niet in aanmerking komen voor vergoeding, dan kan je in onze webshop een offerte aanvragen voor de Binamed zilververbanden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vraag en antwoord

 • Hoe voelt Binamed® zilverkleding als je het draagt?
  Binamed® voelt koel aan en is ademend. Dankzij hoogwaardige vezels en de gepatenteerde breiwijze voert Binamed® overtollige lichaamswarmte af en blijft je huid droog en geventileerd.

 

 • Valt Binamed® zilverkleding op als je het draagt?
  Binamed® valt niet op. Afhankelijk van de ernst van de klachten kun je de zilverkleding overdag (onder de normale kleding) en/of ’s nachts (als pyjama) dragen.

 

 • Gaat Binamed® zilverkleding lang mee?
  Ja, bij normaal gebruik gaat Binamed® zeer lang mee. Zelfs na 50 wasbeurten is Binamed® nog steeds effectief en antibacteriëel.

 

 • Hoe moet Binamed® zilverkleding gewassen worden?
  Binamed® kan je op 60 °C wassen in de wasmachine. De uitgebreide gebruiksaanwijzing en wasvoorschriften zijn bijgesloten bij je bestelling.

 

 • Eczeem…. wie helpt mij?
  De Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) behartigt de belangen van mensen met eczeem. Voor uitgebreide informatie over
  eczeem ga je naar: www.vmce.nl