Vergoeding mogelijk

Veelgestelde vragen over Binamed (FAQ)

We hebben een overzicht gemaakt met antwoorden op veelgestelde vragen over Binamed. Staat jouw vraag er niet tussen, of heb je meer informatie nodig? Laat het ons weten. We helpen je graag verder! Neem contact op. Heb je vragen over het bestel- en betaalproces? Kijk dan bij klantenservice.

Ja, bij normaal gebruik gaat Binamed kleding zeer lang mee.

Binamed kleding kan je op 60°C wassen in de wasmachine. Gebruik een milde shampoo of een neutraal wasmiddel voor fijne was (zonder wasverzachter, chloor, bleekmiddel of desinfectiemiddelen). De uitgebreide gebruiksaanwijzing en wasvoorschriften zijn bijgesloten bij je bestelling.

De kleding voelt koel aan en is ademend. Dankzij hoogwaardige vezels en de breiwijze voert Binamed overtollige lichaamswarmte af en blijft je huid droog en geventileerd.

Wanneer de verpakking geopend is kan Binamed kleding niet meer geruild worden.

Een verkeerde maat invullen op het receptformulier; het kan iedereen overkomen. Bij BAP Medical is dit geen enkel probleem. Als de controlezegel van de verpakking niet verbroken is kunnen patiënten in overleg producten gewoon ruilen, wel zo makkelijk.

Je hebt tot 14 dagen na ontvangst de tijd je bestelling te annuleren zonder opgave van reden. Na annuleren heb je nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen.

Het artikel dient in de originele verpakking geretourneerd te worden. De seal van het artikel mag niet verbroken zijn.

Om hygiënische redenen is het niet mogelijk om Binamed na openen van de seal te retourneren. Open daarom bij bestelling van meerdere producten, eerst één verpakking.

Nee, de verbandkleding valt niet op. Afhankelijk van de ernst van de klachten kun je Binamed overdag (onder de normale kleding) en/of ’s nachts (als pyjama) dragen.

Binamed producten worden in principe vergoed bij alle chronische inflammatoire huidaandoeningen, zoals:

  • psoriasis
  • epidermolysis bullosa
  • sclerodermie
  • schimmelinfecties
  • raynaud

Bij deze huidaandoeningen adviseren we om te kiezen voor Binamed Zilverkleding, vanwege de antibacteriële werking van deze producten.

Let op: Bij constitutioneel eczeem wordt Binamed Zilverkleding niet vergoed (Krabpakken wel), zie onderstaande informatie.

Bij eczeem wordt Binamed Zilverkleding sinds 2015 niet meer vergoed. Dat komt door de antibacteriële werking van onze producten.

Zorginstituut Nederland heeft bepaald dat de meerwaarde van antibacteriële verbandmiddelen bij eczeem nog onvoldoende onderbouwd is. Als kostenbesparing verdween de antibacteriële kleding (zoals Binamed Zilver) uit de basisverzekering.

Bij constitutioneel eczeem (ook wel atopisch eczeem of atopische dermatitis) worden daarom alleen niet-antibacteriële verbandmiddelen vergoed door de zorgverzekeraar. Antibacteriële verbandmiddelen worden niet vergoed.

Dus, bij constitutioneel eczeem:

Meer informatie:
Vergoeding van verbandmiddelen bij constitutioneel eczeem – VMCE

Elk Binamed product heeft zijn eigen meetpunten. De maatvoering van de Krabpakken en de Zilverkleding verschillen van elkaar.

In onderstaande PDF bestanden staat een overzicht van de maten en een uitleg hoe je de juiste maat bepaalt per product: